De mensen achter het Levende Dorp

Over ons

The Greenman Project, Het Levend Dorp en de het Living Village Festival zijn geïnitieerd door een diverse club bevlogen mensen met uiteenlopende specialisaties. We hebben elkaar gevonden in een aanstekelijk enthousiasme voor creatieve samenwerking met elkaar en de natuur, met als doel een volledige hernieuwing van de synergie tussen de menselijke gemeenschap en de rest van de natuur.

Wij zijn de pioniers van de nieuwe toekomst, de creatievelingen die geen brandstof willen en kunnen zijn voor de economische motor. Wij zijn mensen met visie, passie en heldere intenties.

Wij zijn de buitenbeentjes van de klas, de stille wateren, de rebellen, de muurbloempjes en de leftoners. Ecobouwers, levendbouwers, permaculturisten, moestuinierders, oerboeren, top techneuten, uitvinders, opvoeders, ontwikkelaars, kunstenaars en kantelaars.

Wij zijn de mensen die in staat zijn gezond en blij door te leven, ook als de energiemaatschappijen geen stroom meer leveren of de supermarkten niet meer bevoorraad worden.

Wij zijn de mensen die investeren in elkaar, de aarde en een groot aandeel hebben in geluk. De groep die Het Levende Dorp mogelijk maakt is continu groeiend en bestaat uit bevlogen en gepasioneerde vrijwilligers.

Wij zijn de hemelbestormers, die overal ‘ja’ tegen zeggen. Dit zijn de ja’s die nodig zijn om de volgende stappen te zetten en onze visie verder uit te dragen. Zo laten we zien dat het creëren van een nieuwe werkelijkheid heel concreet en haalbaar is.

Stichting Het Levende Dorp

Voor het daadwerkelijk starten van Het Levende Dorp, is ‘Stichting Het Levende Dorp’ opgericht. En zijn wij opzoek naar een gemeente die ‘Ja’ zegt tegen dit plan. Dan is er een goede basis voor het verkrijgen en aankopen van land. Dit zal geschieden via donatie, crowdfunding en subsidie. Het verkregen land wordt eigendom van ‘Stichting Het Levende Dorp’.

Het Levende Dorp is gebaseerd op een visie waarmee we makkelijk 100 jaar vooruit kunnen kijken. Voor wie verder durft te kijken, wees welkom, want 100 jaar is voor een boom en de natuur slechts een fractie!

Missie

Vanuit de basis: Zorg voor de aarde, zorg voor de mens en eerlijk delen, vergroenen we de aarde en creëren we een duurzame, blije en veerkrachtige samenleving.

Visie

Met het levend bouwen combineren we de groeikracht van de natuur met vernieuwende technologieën. Hiermee spreken we de eigen kracht van mensen aan (empowerment) om een natuurlijk en eetbaar zelfvoorzienend landschap in te richten, wat leidt tot het creëren van een nieuwe samenleving.

Doelstellingen

  • Het verkrijgen en/of aankopen van 5 tot 100 Ha gevarieerd land (landbouw, weidegrond en bosgrond), d.m.v. donatie, crowdfunding en subsidie.
  • Het bouwen van levende huizen om verschillende materialen en technieken te toetsen.
  • In productie nemen van organisch afbreekbare bloembakken als casco bouwstenen.
  • Promotionele activiteiten ten behoeve van het levend bouwen en zelfvoorzienend leven. Het voeren van een ‘open source’ boekhouding en het oprichten van een kennisbank, zodat ons project voor anderen wereldwijd als voorbeeld kan dienen.