Nieuwsbrief

Textiel werkplaats, naai atalier

Werkgebieden 

Hout­ en metaalwerkplaats
Materialen die vanuit de maatschappij als afval wordt gezien, worden in de werkplaats omgetoverd tot nieuwe producten. Deze worden in opdracht gemaakt, of worden gemaakt vanuit een creatieve ingeving.

Textielwerkplaats
In de textiel werkplaats worden er door het Deco team voorbereidingen gemaakt voor het festival. Er gewerkt met natuurlijke en gerecyclede stoffen. Dit kunnen prachtige organische handgeweven stoffen zijn en ook tweede hands kledingstukken en bijvoorbeeld schapenvachten.

Er kan in overleg een kleine productie gedraaid worden van kledingstukken die uniek zijn. Er is ruimte voor initiatief op het gebied van vilten, spinnen, leerverwerking, borduren en ook haken en breien is tegenwoordig weer helemaal hot. In het bijzonder is de kennis en vaardigheid van oude ambachten waardevol.

Groen domein
Achter de Meewerkplaats hebben we een kleinschalig voedselbos ingericht. Hierin kunnen we leren en ervaring opdoen met het creëren van nieuwe natuur en eetbaar landschap. Het doel is het lokaal voedsel verbouwen voor het kernteam en waar mogelijk ook de gemeenschap. Er wordt een begin gemaakt met de aanleg van een kwekerij bijzondere eetbare planten, die we later in Het Levende Dorp kunnen aanplanten.

 

 - Het levende dorp