De mensen achter het Levende Dorp

Over ons

Het Levend Dorp en de het festival zijn geïnitieerd door een diverse club bevlogen mensen met uiteenlopende specialisaties. We hebben elkaar gevonden in een aanstekelijk enthousiasme voor creatieve samenwerking met elkaar en de natuur, met als doel een volledige hernieuwing van de synergie van de menselijke gemeenschap en de natuur.

Wij zijn de pioniers van de nieuwe toekomst, de creatievelingen die geen brandstof willen en kunnen zijn voor de economische motor. Wij zijn mensen met visie, passie en heldere intenties.

Wij zijn de ecobouwers, levendbouwers, permaculturisten, moestuinierders, oerboeren, top techneuten, uitvinders, opvoeders, ontwikkelaars, kunstenaars en kantelaars.

Wij zijn de mensen die in staat zijn gezond en blij door te leven, zelfs als energiemaatschappijen geen stroom meer leveren of supermarkten niet bevoorraad worden. Wij geloven in onszelf en elkaar.

Wij zijn de mensen die investeren in elkaar, de aarde en een groot aandeel hebben in geluk. De groep die Het Levende Dorp mogelijk maakt is continu groeiend en bestaat uit bevlogen en gepassioneerde vrijwilligers.

Wij zijn de hemelbestormers, die ‘ja’ zeggen. Dit zijn de ja’s die nodig zijn om stappen te zetten en onze visie verder uit te dragen. Zo laten we zien dat het creëren van een nieuwe werkelijkheid heel concreet en haalbaar is.

Stichting Het Levende Dorp

Voor het daadwerkelijk starten dit unieke Ecodorp, is ‘Stichting Het Levende Dorp’ opgericht. En zijn wij opzoek naar een gemeente die ‘Ja’ zegt tegen dit plan. Dan is er een goede basis voor het aankopen van land.

Het Levende Dorp is gebaseerd op een visie waarmee we makkelijk 100 jaar vooruit kunnen kijken. Voor wie verder durft te kijken, wees welkom, want 100 jaar is voor een boom en de natuur slechts een fractie!

Missie

Vanuit de basis: Zorg voor de aarde, zorg voor de mens en eerlijk delen, vergroenen we de aarde en creëren we een duurzame, blije en veerkrachtige samenleving.

Visie

Met het levend bouwen combineren we de groeikracht van de natuur met vernieuwende technologieën. Hiermee spreken we de eigen kracht van mensen aan (empowerment) om een natuurlijk en eetbaar zelfvoorzienend landschap in te richten. Dit leidt tot een nieuwe samenleving waarbij bruto nationaal geluk de graadmeter is.

Doelstellingen

  • Het verkrijgen en/of aankopen van 10 tot 100 Ha gevarieerd land (landbouw, weidegrond en bosgrond).
  • Het bouwen van levende huizen om verschillende materialen en technieken te toetsen.
  • In productie nemen van organisch afbreekbare bloembakken als casco bouwstenen.
  • Promotionele activiteiten ten behoeve van het levend bouwen en zelfvoorzienend leven. Het voeren van een ‘open source’ boekhouding en het oprichten van een kennisbank, zodat ons project voor anderen wereldwijd als voorbeeld kan dienen.